6 razloga da i vi koristite dječije ulje

Iako je baby ulje prvenstveno namijenjeno njezi osjetljive dječje kože, mogu ga koristiti i odrasli.

Baby ulje ima brojne praktične primjene, uključujući i hidrataciju suhe kože i skidanje šminke, a može se koristiti i kao pomagač kod depilacije.

1. Uklanjanje šminke
Možete koristiti ovo ulje za uklanjanje šminke bez posljedica za kožu jer ne začepljuje pore. Idealno je za skidanje vodootporne maskare jer je skida u trenu bez jakog trljanja.

2. Hidratacija kože
Održava kožu vlažnom i čini je mekanom i glatkom. Najbolje jeprimijeniti ga neposredno prije kupanja, a možete ga nanijeti i nakon tuširanja na još vlažnu kožu.

3. Protiv strija
Ženama se preporučuje utrljavanje dječjeg ulja na trbuh tijekom trudnoće kako bi održale kožu glatkom i elastičnom.

4. Za kupku
Odličan dodatak kupki. Dodajte par kapi najdražeg parfema na četvrtinu šalice dječjeg ulja te ulij smjesu u bocu ili staklenku. Protresite smjesu i možete ju koristiti kao luksuznu mirisnu kupku.

5. Ljepši nokti
Nanesite ga na nokte svake večeri prije spavanja kako bi izgledali ljepše. S druge strane, ono je dobro i za kožicu oko nokta jer je hidratizira.

6. Za depilaciju
Ako koristite vosak, stavite dječje ulje na vaticu kako bi uklonilo ostatak voska i ublažilo crvenilo kože. Kod brijanja, samo ga nanesite na dio kože koji želite obrijati i prijeđite preko toga britvicom. Nakon ispiranja s vodom, ulje će održati kožu glatkom i nakon brijanja.
(MOJportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*