Brisel: Završena velika policijska akcija u četvrti Eterbek

Policijska operacija u briselskoj četvrti Eterbek u okviru koje je učestvovalo 50-ak policajaca, snajperi i demineri,a građani evakuirani,  završena je . Pretresene zgrade i skladišta.

Tokom akcije  policija je pretražila  jedno skladište, javljaju belgijski mediji, koji navode da je pretraga imala veze sa istragom o nedavnim napadima u Briselu.

Rojtersov izvještač sa lica mjesta javlio je  da je belgijska policija okončala pretragu stambenog kompleksa u centralnom distriktu belgijske prestolnice, pri čemu niko nije uhapšen, dok su stanovnici zgrade evakuisani.

Zgradu, koja ima prodavnicu u prizemlju, opkolila je policija, a forenzičari su ušli unutra, navodi britanska agencija.

Prema riječima očevidaca, tokom akcije koja je počela oko 13.00 sati, pedesetak policajaca bilo je raspoređeno na licu mjesta, medju kojima jedinice za deminiranje i snajperisti, a stigle su i spasilačke službe, prenijela je belgijska televizija RTBF.

Jedinice za deminiranje i specijalci su oko 13.30 napustili lice mjesta, dok je lokalna policija preuzela kontrolu nad tom zonom, koja je i dalje zatvorena.

Ni federalno tužilaštvo ni federalna policija nisu pružili više informacija o ovoj akciji.

Belgijska policija je juče uhapsila šestoro osumnjičenih za napade izvedene u Briselu 22. marta.

Ova racija događa se samo dan nakon što je posljednji osumnjičeni za terorističke napade u Parizu 13. novembra prošle godine, Mohamed Abrini, uhapšen u Anderlehtu.

Vjeruje se da je on „čovek sa šeširom“ uslikan sa napadačima na briselski aerodrom Zaventem prošlog mjeseca.

Podsjećamo, 35 ljudi je ubijeno, a više stotina ranjeno 22. marta u dva bombaška napada – na aerodromu i u metrou.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*