Musemić: Revanš protiv ‘Želje’ moramo igrati kao da nismo danas pobijedili

Fudbaleri Slobode savladali su danas ekipu Željezničara (2:1) u prvom susretu polufinala Kupa BiH, a trener Tuzlaka Husref Musemić nije krio zadovoljstvo nakon pobjede koja je Slobodu dovela na korak do plasmana u finale.

Musemić ističe da je utakmica na stadionu ”Grbavica” bila ”veoma nervozna”.

– Igrači su bili nervozni vjerovatno zbog važnosti utakmice. Mi smo na vrijeme postigli gol, što nam je vjerovatno dalo krila za nastavak meča. Imali smo problema jer nam je prvi golman bio bolestan, a branio je mladić od 18 godina. Ipak, branio je odlično a mi smo ostvarili rezultat koji nam daje realne šanse da idemo dalje – izjavio je Musemić nakon utakmice.

Dodao je da se Sloboda neće opustiti u revanšu jer je Željezničar pokazao da se radi o ozbiljnoj ekipi koja u svakom meču može doći do pobjede.

– Igrat ćemo u revanšu kao da je ukupni rezultat 0:0. Željezničar je sposoban nadoknaditi ovaj poraz. Zašto ”Željo” ne bi mogao povesti u petoj minuti kao mi danas i dovesti dvomeč u rezultatsku neizvjesnost. Dovoljno sam iskusan da znam da još nismo prošli. Moraćemo u revanšu igrati maksimalno ozbiljno, a bit će nam još teže jer za vikend igramo važan ligaški meč protiv Širokog – zaključio je Musemić.

Sloboda u subotu dočekuje Široki u susretu 25. kola Premijer lige BiH, a naredne sedmice će igrati revanš Kupa protiv Željezničara.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*