Liga prvaka: Bayern lako sa Benficom

Bayern je u revanš susretu četvrtfinala Lige prvaka remizirao protiv Benfice u Lisabonu 2:2, što im je bilo dovoljno da se nakon trijumfa u Minhenu 1:0 plasiraju u polufinale.

Njemački prvak je u početnih 20-ak minuta potouno kontrolisao meč, ali pravih prilika za gol nije bilo. U 27. minuti proključao je stadion Luž. Eliseu je sjajnom dubinskom loptom pronašao Raula Jimeneza, a nakon Neuerevog leta u prazno, fudbaler Benfice je zatresao mrežu Bavaraca za 1:0.

Samo četiri minute kasnije isti fudbaler je bio u novoj izglednoj šansi, međutim njegov udarac iz blizine nije bio dobar i šutirao je ravno u Neuera. Kazna je uslijedila u finišu prvog dijela. U 38. minuti nakon duge akcije Bayerna lopta se odbila do Vidala, a Čileanac je silovitim udarcem sa 20-metara pogodio gotovo prazan gol za 1:1.

Bayern je sve dileme oko prolaza riješio u 52. minuti. Nakon jednog prekida Martinez je spustio loptu za Mullera kojem nije bilo teško da iz neposredne blizine ubaci loptu u mrežu za 1:2.

Do kraja meča gledali smo sporadične napade na obje strane, a Benfica je ipak uspjela da sjajnim golom Talisca iz slobodnog udarca u 76. minuti poravna na 2:2, te se tako časno oprosti od takmičenja.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*