Sutra otvorenje Četvrtog međunarodnog simpozija “Dani humane reprodukcije”

U Tuzli će od 14. do 17. aprila 2016. godine biti održan Četvrti međunarodni simpozij „Dani humane reprodukcije“.Simpozij će okupiti stručnjake iz oblasti humane reprodukcije iz Švedske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Irske, Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine. Oni će govoriti o endokrinologiji i neplodnosti, primjeni ultrazvuka u dijagnostici neplodnosti, medicinski potpomognutoj oplodnji, endoskopiji i mikrohirurškim zahvatima u liječenju neplodnosti te embriologiji.

Dr. Suada Tinjić, direktorica Ginekološke poliklinike “Korak do života” Tuzla, organizatora ovog Simpozija i embriologinja Inela Junuzović. Istaknuto je da je cilj Simpozija unaprijediti humanu reprodukciju, razmijeniti znanja I  najnovijia naučnih dostignuća u toj oblasti.“Problemu neplodnosti u Bosni I Hercegovini moramo posvetiti više pažnje. To je odgovornost I nas stručnjaka I pacijenata, ali I kompletne društvenne zajednice. Očekujemo da ćemo sa ovim Simpozijem učiniti korak više u tom pravcu” Ističe doktorica Tinjić.I na četvrtom simpoziju bit će prezentirane  neke od top tema danas u svijetu, kada je u pitanju humana reprodukcija, kao što je npr. transplantacija maternice I uspješno okončane trudnoće sa transplantiranom maternicom.

Četvrti međunarodni simpozij „Dani humane reprodukcije“ u Tuzli, bit će održan pod pokroviteljstvom Vlade I Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, Grada Tuzle I Ljekarske komore Tuzlanskog kantona.

Zvanično otvorenje simpozija najavčjeno je za sutra (petak, 15. april).

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*