Prihvaćena informacija za izbor partnera izgradnje Bloka 7 TE Tuzla

U Sarajevu je danas završena 121. sjednica Vlade Federacije BiH na kojoj je, između ostalog, prihvaćena Informacija o aktivnostima na izboru strateškog partnera za finansiranje i izgradnju Termoelektrane Banovići, Bloka 1-300 MW – Druga faza tenderskog procesa, koji je pripremio Rudnik mrkog uglja „Banovići“ d.d. Banovići.  Vlada je dala prethodnu saglasnost na prvu fazu pretkvalifikacija i predloženu listu kandidata – kvalifikovanih podnosilaca prijave za izbor strateškog partnera za finansiranje i izgradnju Termoelektrane Banovići.

Federalna vlada prihvatila je i Informaciju o aktivnostima na izboru projektnog partnera za zajedničko ulaganje u projekat izgradnje Bloka 7-450 MW u TE Tuzla – Treća faza tenderskog postupka, koju je pripremila Elektroprivreda BiH.

Vlada FBiH razmatrala je danas Informaciju Komisije za utvrđivanje zaposlenika koji su bili na listi “Aluminija” d.d. Mostar 31.12.1991. godine, te donijela Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Budžeta FBiH za 2014. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja, u ukupnom iznosu od 200.000 KM, za implementaciju Akcionog plana BiH za rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja. Donesena je i Odluka o utvrđivanju visine boravišne takse za 2015. godinu. Vlada FBiH je prihvatila Informaciju o pomoći Agencije Republike Slovenije za okoliš (ARSO) u analizi majskih poplava u BiH, koju je pripremio Federalni hidrometeorološki zavod. Krajnji cilj projekta je izrada hidroalarma kao servisa za rano upozoravanje na poplave. Uz ostalo, usvojeno je i više kadrovskih odluka i rješenja, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*