Održana završna manifestacija konkursa „Samo jedno mjesto na svijetu se zove dom“

U okviru Dana otvorenih vrata Javne ustanove Mješovite građevinsko-geodetske škole Tuzla, sinoć je u Ateljeu Ismet Mujezinović održana završna manifestacija, povodom konkursa za učenike osnovnih škola Tuzlanskog kantona, „Samo jedno mjesto na svijetu se zove dom“.

Ideja o pokretanju konkursa nastala je prije dvije godine, a s ciljem uvezivanja prvenstveno nastavnika tehničkog odgoja i informatike u osnovnim školama, sa Mješovitom građevinsko-geodetskom školom. Napisan je projektak, koji na žalost nije uspio da pronađe partnere u nevladinim organizacijama, ali su se pojavili privredni subjekti koji su donacijama finanskijski pomogli realizaciju. Tako su se u okviru konkursa „Samo jedno mjesto na svijetu se zove dom“, učenici osnovnih škola takmičili u četiri kategorije, tehnička kultura, informatika, te literarni i likovni radovi.

Prema riječima direktora ove tuzlanske srednje škole Mevludina Ferhatovića, odziv je bio više od očekivanog. Nagrađeni učenici su dobili novčane nagrade od po 100 KM, kako bi pokrili troškove i dobili dodatnu satisfakciju za nastavak rada. Najavljeno je raspisivanje konkursa i naredne godine, s tim da će pripreme početi mnogo ranije, jer sve žele podići na još viši nivo.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*