Evropska premijera dokumentarca „ROCK'N'WAR“ u Češkoj

Dokumentarni film „ ROCK'N'WAR“ nastao u okviru «Artz Produkcije» iz Tuzle, svoju evropsku premijeru imati će upravo u evropskoj prijestolnici kulture, u Pragu, Češka Republika, i to 19. Aprila 2016. godine. Režiser filma Damir Pirić i producent RusmirKrdžalić biti će gosti čuvene teatarske kuće Rock Opera Praha, gdje će ovaj dokumentarni film biti i prikazan.

Poziv za gostovanje u Pragu ovoj tuzlanskoj produkcijskoj kući dolazi u pravo vrijeme i to nakon uspješno organizovane turneje bosanskohercegovačke dive i interpretatorke sevdalinke Amire Medunjanin koja je u Zenici i Tuzli održala dva vrlo uspješna koncerta i predstavlja povod za nastavak već ranije započete suradnje između „Artz produkcije“ Tuzla i Rock Opera Praha a sve u cilju organizovanja gostovanja ove prestižne ustanove na 3. «arTz Festivalu» – Festivalu savremene umjetnosti koji će se održati u  junu 2016. godine u Tuzli.

Kao dio planiranih aktivnosti, za goste iz Tuzle bit će upriličen i prijem u ambasadi Bosne i Hercegovine u Pragu.

Da podsjetimo, dokumentarni film ROCK'N'WAR je priča o fenomenu muzičke scene koja je nastala u najteže vrijeme, u ratu. To je priča o mladim ljudima i njihovoj snazi, volji i želji da muzikom prkose nasilju i opštem ludilu koje donosi rat. Film je svoju premijeru imao 2015. godine u sklopu Festivala Kaleidoskop u Tuzli a televizijsku premijeru je imao 12. Novembra 2015. godine na Federalnoj televiziji u sklopu vrlo gledanog serijala «Dokumentarni četvrtak».

Nakon Praga, film će biti prikazan u Beču, Ljubljani i Beogradu.

Link za oficijelni trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=TyGk-mOQ8Sk

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*