Sve oči uprte prema Tušnju, Borac hvata posljedni voz spasa

Ovog vikenda na rasporedu je 25. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, koje će i ovoga puta ponuditi nekoliko veoma zanimljivih utakmica.

Sve su oči uprte prema Tušnju, gdje se bez dvojbe igra najzanimljivija utakmica ovog kola. Sloboda će pred svojim navijačima ugostiti Široki Brijeg i to je duel koji privlači najveću pažnju bh. javnosti. Tuzlaci će Širokobriježane ugostiti u odličnom raspoloženju nakon pobjede na Grbavici, a s novim bodovima će ostati u ravnopravnoj utrci za toliko željenu titulu prvaka.

Lider na tabeli Zrinjski će u ovom kolu gostovati u Bijeljini, što će također biti vrlo zanimljiv duel. Mostarci u ovaj meč ulaze kao favorit, što zbog svoje dobre, što zbog veoma loše forme ekipe iz Bijeljine. Slavko Petrović će za ovu priliku morati izvući maksimum iz svojih igrača želi li izbjeći četvrti proljetni poraz.

Ekipu Sarajeva čeka meč u Vitezu, za koji je vežu lijepe uspomene iz prošle sezone. Bordo tim je tada slavio i došao na korak do osvajanja titule, koja je na kraju i završila na Koševu. Navijači aktuelnog šampiona naše države ne bi imali ništa protiv kada bi i sutrašnji duel završio pobjedom njihovog tima od 3:0, ali će se svakako nešto pitati i Vitez. Sarajevo je u dobroj formi, a Vitežani se nalaze u situaciji kada svaki bod može biti krucijalan u borbi za opstanak. Obje ekipe imaju veliki motiv, pa će od ove utakmice mnogo očekuje.

Željezničar će pred svojim navijačima ugostiti Travnik, protiv kojeg bi sve osim pobjede predstavljalo neuspjeh. Mulalić i njegovi fudbaleri su silno motivisani i žele isprati gorak okus poraza od Slobode, koji je šokirao Grbavicu prije samo četiri dana. Razlog više za bespoštednu borbu na terenu je i godišnjica ubistva Mirze Raščića, koji je posvetio život klubu sa Grbavice. U njegovu čast, Plavi su obećali da će ostaviti srce na terenu i potući se za svaki pedalj terena.

Od ostalih utakmica, zanimljivo bi trebalo biti i u Doboju kod Kaknja, gdje će se sastati Mladost i Olimpic. Oba tima žele i naredne sezone nastupati u elitnom društvu, stoga ovaj meč sa sobom nosi veliki ulog. Slično će biti u Banjaluci, gdje će Borac ugostiti Čelik. Dok su Zeničani bezbrižni, Borcu ‘gori pod nogama’ i ova utakmica je za njih posljednji voz spasa. U slučaju prosutih bodova, velikan iz Platonove bi napravio ogroman korak unazad u borbi za opstanak.

Slavija će na svom terenu dočekati već otpisani Rudar, dok se u Vrapčićima sastaju dvije najslabije ekipe u Premijer ligi. Velež, koji je matematički ispao iz lige, na svom terenu dočekuje Drinu, protiv koje je jesenas upisao jedinu pobjedu u 24 odigrana kola. Mostarcima će to biti prilika da osvajanjem bodova prekinu katastrofalni niz i podsjete svoje navijače kakav je osjećaj proslaviti pobjedu.

Subota: Radnik – Zrinjski (16:00), Mladost – Olimpic (16:30), Velež – Drina (16:30), Željezničar – Travnik (18:00), Borac – Čelik (19:00)

Nedjelja: Sloboda – Široki Brijeg (15:30), Vitez – Sarajevo (16:30), Slavija – Rudar (16:30)

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*