Sloboda ide na pobjedu protiv Širokog, Sarajevo gostuje u Vitezu

Preostale tri utakmice 25. kola BHT Premijer lige igraju se danas. Sloboda će odmjeriti snage sa Širokim Brijegom. Za tim sa Tušnja nema puno filozofije. Ukoliko žele ostati u utrci za naslov prvaka izabranici Husrefa Musemića trebaju osvojiti kompletan plijen.

U Tuzli su ova dva rivala odigrali 13 utakmica. Sloboda je slavila u šest okršaja, tim sa Pecera je dva puta Tušanj napuštao uzdignute glave, dok je pet utakmica okončano remijem. Gol razlika je 15:6 u korist crveno-crnih. Široki Brijeg je u posljednjem dvoboju odigranom u gradu soli u augustu 2014. godine slavio rezultatom 1:0. U domaćem taboru sa dosta optimizma očekuju ovaj meč, a pobjeda u Kupu BiH protiv Željezničara na Grbavici je dodatno podigla samopouzdanje.

Vitezu na megdan stiže aktuelni prvak Sarajevo. Ambicije su različite. Domaći se bore za opstanak, a Bordo tim za vrh tabele. Strateg domaćih Branko Karačić vjeruje da njegovi izabranici mogu uspješno parirati gostima sa Koševa.

“Znamo šta Sarajevo predstavlja u Premijer ligi, aktualni je šampion i vjerovatno dolazi sa sigurnošću da će lagano osvojiti bodove u Vitezu. Međutim, bez obzira na poraz u Travniku, gdje smo emocionalno istrošeni, vjerujemo kako se možemo suprotstaviti favoritu kao što je Sarajevo. Mislim da kvalitetnom, žustrom i agresivnom igrom možemo napraviti ugodno iznenađenje”, istakao je Karačić.

S drueg strane, u bordo svlačionici se nadaju kako mogu nastaviti uspješnu pobjedničku seriju.

“Utakmica je izuzetno bitna za nas jer se borimo za Evropu, ali nije ništa bitnija i drugačija od prethodnih u rezultatskom smislu. Očekujemo težak meč jer se Vitez bori za opstanak. Potrebna su mu tri boda, ali i nama. Idemo na gostovanje s namjerom da napravimo dobar rezultat. Neće biti potcjenjivanja, ozbiljni smo, nadamo se da ćemo slaviti”, izjavio je prvi šef struke Bordo tima Almir Hurtić.

Slavija će ugostiti i pokušati doći do tri boda u okršaju sa Rudarom iz Prijedora. Tim iz Istočnog Sarajeva je na tri posljednja susreta upisao isto toliko poraza. U sudaru sa klubom koji ima minimalne šanse za opstanak, trijumf se nameće kao imperativ.

Nedjelja
Sloboda – Široki Brijeg 15:30 sati (prijenos na BHT1)
Vitez – Sarajevo 16:30 sati (prijenos na Moja TV)
Slavija – Rudar Prijedor 16:30 sati

Rezultati utakmica odigranih u subotu: Radnik – Zrinjski 0:1, Mladost DK – Olimpic 2:0, Velež – Drina 0:1, Željezničar – Travnik 2:1, Borac – Čelik 1:1.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*