Rotaract klub Tuzla 99 bio domaćin dvodnevne konferencije MDPC 2016

Rotaract klub Tuzla ’99 je protekle sedmice bio domaćin konferencije pod nazivomMulti Districts Presidental Conference 2016 (MDPC 2016.). Riječ je o susretu svih predsjednika i rukovodstava Rotaract klubova unutar Distrikta 1910 i 1920 (organizaciona jedinica Rotary Internationala za za Bosnu i Hercegovinu i Austriju), te izglasavanju novog rukovodstva distrikta.

Ovo je prvi put da je klub iz Tuzle imao čast da organizuje ovako bitan događaj za Rotaract klubove u BiH. Tokom dvodnevne konferencije osiguran je zanimljiv program baziran na druženju i promociji vrijednosti Rotary i Rotaract zajednice.

Rotary Tuzla Club ‘99 je dio internacionalne organizacije Rotary International u čijem se sastavu nalazi više od 30.000 klubova širom svijeta. U sklopu Rotary Club-a Tuzla ‘99 djeluju i Rotaract Club Tuzla ‘99 čiji su članovi mladi uspješni Tuzlaci od 18 do 30 godina, te Interact ‘99 za članove ispod 18 godina.  Deklarirani cilj organizacije je da okupi poslovne i stručne lidere koji će promovirati i učestovati u različitim aktivnostima za razvoj lokalne zajednice, poticati visoke etičke stavove na svim poljima ljudskog djelovanja, te pomoći u širenju mira i dobre volje u svijetu.

(RTv7/ Rotaract Tuzla)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*