Pokretanje Dite najbolji poslovni potez 2015. godine

Pokretanje proizvodnje u tuzlanskoj Fabrici deterdženata Dita proglašeno je najboljim poslovnim potezom u Bosni i Hercegovini u 2015. godini u izboru portala Indikator.ba. Akteri ovog poduhvata su radnici Dite (jer su nakon dugogodišnjih protesta na ulici i pred kantonalnom Vladom odlučili da povratkom u pogone razriješe agoniju ove neuspješno privatizirane kompanije) i stečajni upravnik Hajrudin Kunalić (jer se nije opredijelio za prodaju fabrike i namirenje dugova potražiocima nego da je “dovede u red” i dozvoli proizvodnju).

Treći akter ovog poslovnog poteza je tuzlanski trgovački lanac Bingo i njegov direktor i vlasnik Senad Džambić. Oni su obezbijedili početnu sirovinu i otvorili vlastito tržište za plasman Ditinih proizvoda.

“Danas, jedanaest mjeseci nakon toga pokazuje se da je to bio dobro osmišljen i vođen posao”, smatra dr. Fikret Čaušević, profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, vodeći ekonomista u BiH na početku trećeg milenija i predsjednik konsultantskog tima projekta “Izbor najboljeg poslovnog poteza u BiH”, ističu iz Indikator.ba.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*