Vlada TK: Objavljene preliminarne liste stipendista

Ministarstvo za boračka pitanja je na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona objavilo preliminarne rang liste učenika i studenata za dodjelu stipendija za školsku 2015/2016. godinu.

Na listi se nalazi 916 učenika od čega kandidati do 877. mjesta privremeno ispunjavaju uslove za dodjelu stipendija za ovu školsku godinu, a konačan redoslijed kandidata bit će objavljen na Konačnoj rang listi nakon razmatranja prigovora.
Preliminarna lista studenata obuhvata ukupno 730 aplikanata koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendije s tim što kandidati do 704. mjesta privremeno ispunjavaju uslove za dodjelu stipendija za studijsku 2015/2016. godinu do objave konačnog redoslijeda, po okončanju prigovora.
Početkom februara Ministarstvo je objavilo konkurse za dodjelu stipendija učenicima i redovnim studentima dodiplomskog studija koji su pripadnici boraca ili članovi njihove porodice za studij u školskoj 2015/2016 godini. Pravo na dodjelu stipendija po ovim konkursima imaju osobe, odnosno djeca poginulog, umrlog i nestalog branioca, ratnog vojnog invalida, dobitnika ratnog priznanja i odlikovanja i demobilisanog branioca ukoliko redovno pohađaju srednju školu ili imaju status redovnog studenta / studenta za vlastite potrebe dodiplomskog studija.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*