U Pragu upriličena evropska premijera tuzlanskog dokumentarnog filma “Rock’N’War”

Sinoć je u prepunoj dvorani praške Rock opere upriličena evropska premijera tuzlanskog dokumentarnog filma “Rock’N’War”, nakon kojeg je uslijedilo izvođenje rock opere “Antigona”.

Praška Rock Opera predstavlja jednu od najatraktivnijih opernih kuća u republici Češkoj sa dugogodišnjom tradicijom. Tako je i sinoć rock opera “Antigona” nakon projekcije filma “Rock’N’War” proslavila svoj deseti rođendan.

Svjetlosni šou, hard rock zvuci, vatra i pirotehnički efekti, famozni akrobati, genijalne umjetničke izvedbe profesora praškog konzervatorija za muziku i dramu, sinoć su zapalili dvoranu Rock opere u Pragu, stvarajući jedan od najatraktivnijih i sigurno najtraženijih rock spektakala u Evropi; čemu u prilog ide činjenica da su programi praške Rock opere rasprodani čak dva mjeseca prije izvođenja.

Po završetku projekcije filma “Rock’N’War” i opere “Antigona”, uslijedio je već ustaljeni ritual “krštenja filma” praškim šampanjcem te obraćanjem autora filma Damira Pirića i direktorice Rock Opere Prag Pavle Forest.

Večerašnjem događaju prisustvovale su mnoge značajne ličnosti praške kulturne scene, a događaj je uveličalo i prisustvo NJ.E. gđe.Danke Savić, ambasadorice BiH u Češkoj Republici.

Spektakl Rock Opere Prag tuzlanska publika imati će priliku vidjeti na Festivalu “arTz”, koji će biti održan u Tuzli u periodu od 01.06. – 05.06.2016.godine. Prije arTz Festivala prašku Rock Operu imati će priliku vidjeti bihaćka publika. Turneja po ostalim gradovima BiH predviđena je za septembar 2016.godine.

O kakvom je spektaklu riječ i šta očekuje tuzlansku i bihaćku publiku, prosudite sami gledajući video u prilogu. Ansambl Rock Opere Prag u saradnji sa kompanijom za pirotehniku “Pyroterra”, u pomenutim gradovima izvesti će najgledaniju operu u Republici Češkoj – Rock Operu FAUST.

(Festival.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*