Pjanić: I dalje vjerujemo u drugo mjesto

Miralem Pjanić, fudbalski reprezentativac BiH, gostujući u programu klupske televizije rekao je da on i njegovi saigrači i dalje vjeruju da Romu ove sezone mogu dovesti do drugog mjesta, čime bi osigurali direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Ukoliko ostanu treći morat će u kvalifikacije.

Romu u ponedjeljak na Olimpicu čeka derbi 35. kola italijanske Serie A u kojem će ugostiti upravo konkurenta u borbi za drugo mjesto Napoli.

“Napoli ima zaista sjajnu sezone. Radi se o timu koji igra čvrsto, veoma su organizovani i protivniku ostavljaju malo prostora. Očigledno je da oni graju odličan fudbal i zato su postigli mnogo golova. Napoli sigurno neće doći na Olimpico da se brani. Kada pogledate kako su igrali tokom sezone, niti jednom nisu imali odbrambeni pristup. Biće to otvorena i napadačka utakmica. Nadam se da će biti zanimljiva utakmica i sa ćemo, naravno, mi slaviti”, kaže Pjanić za Roma TV.

Pred ogled 35. kola Napoli na tabeli Serie A zauzima drugo mjesto sa 73 boda, pet više od rimske “Vučice”. Ta činjenica ne umanjuje Pjanićev optimizam.

“I dalje vjerujemo da možemo na kraju osvojiti drugo mjesto. Nažalost, neočekivano smo prosuli bodove protiv Atalante i Bologne. Imali smo tešku utakmicu s Torinom, ali smo se izvukli i osvojili tri boda. S vremena na vrijeme teško dolazimo do bodova, ali takve utakmice vas ojačaju i daju vam još više snage. Sretni smo kako je taj ogled sa Torinom završio i to će nam pomoći u pripremi utakmice sa Napolijem”, zaključio je bh. reprezentativac.

Pjanić igra sjajnu sezonu u dresu Rome, zbog čega su za njega zainteresovani mnogi evropski klubovi, a navodno su najodlučniji da ga dovedu Chelsea i Paris Sain-Germain. U 37 ovosezonskih utakmica u svim takmičenjima Pjanić je postigao deset golova.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*