Mladi Tuzlaci u akciji čišćenja korita rijeke Jale i Soline

U okviru projekta “Let's do it – Očistimo zemlju za 1 dan” danas je u Tuzli održana akcija čišćenja korita rijeka Jale i Soline, koje su nakon poplava ostale zatrpane nepreglednim gomilama otpada.

Organizatori akcije su ovlašteni bh. operater sistema za postupanje ambalažom i ambalažnim otpadom „Eko život“ iz Tuzle i “Let's do it tim također iz Tuzle.Nakon što su se okupili u prijepodnevnim satima, aktivisti ove dvije organizacije krenuli su na dvije lokacije i to kod Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli i na lokalitetu kod Tržnog centra na Brčanskoj Malti, gdje su pristupili čišćenju korita rijeke Jale.

Kako je istakao Amar Kavgić koordinator projekta , odziv građana i nije bio zadovoljavajući, što ni u kom slućaju nije umanjilo vrijednost i rezultate današnje akcije čišćenja.Nakon ove akcije čišćenja iz “Let's do it tima poručuju, da planiraju aktivno raditi i dalje te realizovati veliku akciju čišćenja na nivou cijele BIH “ Očistimo zemlju za 1 dan“, dok u oktobru planiraju i sadnju drveća „Milion sadnica za jedan dan“.

(RTT7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*