Skupština TK usvojila Zakon o dopuni Zakona o oružju i municiji

Skupština TK na današnjoj sjednici usvojila je Zakon o dopuni Zakona o oružju i municiji. Novi Zakon koji reguliše ovu oblast stupio je na snagu 8.januara ove godine i usklađen je sa evropskim propisima i normama.

Međutim, problem je predstavljalo to što je rok za zamjenu starih oružnih listova istekao 31.12.2015.godine, a veliki broj vlasnika oružja  nije zamijenio oružni list. S tim u vezi dopunom Zakona rok je produžen do 31.12 2017.godine.

Poslanici su usvojili i nacrt Zakona o visokom obrazovanju TK, koji predviđa novine u akreditaciji i licenciranju, kao i u broju članova Upravnog odbora Univerziteta. Upravni odbor imat će devet članova, od kojih je pet iz reda osnivača, četiri iz reda akademske zajednice i jednog predstavnika studenata.

Pred poslanicima  je i nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijama TK, kao i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju osnovica, stopa i načinu obračunavanja i uplate doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje na području TK.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*