Izbori u Srbiji: Izmislili kandidata i osvojili 2. mjesto!

Izborna lista koju predvodi izmišljeni lik Ljubiša Preletačević Beli zauzela je drugu poziciju u beogradskoj Opštini Mladenovac, iza liste Aleksandar Vučić – Srbija pobjeđuje.

Izborna lista “Beli – Samo jako – Luka Maksimović” osvojila je 21,1 posto glasova i imat će u lokalnom parlamentu 13 odbornika.

Prema rezultatima koje je objavila agencija Ipsos Strategic Marketing, koalicija oko SNS imat će 29 odbornika, Demokratska stranka šest, SPS i JS četiri, a SDS i LDP tri.

Lista “Beli – Samo jako” je počela kao parodija političkog sistema, a onda su počeli da sakupljaju potpise za kandidaturu na izborima, sakupili dvostruko više nego što je bilo potrebno i predali listu.

Kako navode, grupa građana “Beli – Samo Jako” nastala je iz potrebe sprovođenja konačne i potpune banalizacije javnog života i političkog sistema u Mladenovcu.

“Predstavnici smo generacije rođene u vrijeme uvođenja višepartijskog sistema u Srbiji, savremenici hronologije političkog besmisla cijeli svoj život”, navode u ovoj grupi građana.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*