Tuzlaci snimaju singl za američki “Warner Music Group”

Tuzlanski bend “Univerzitet Angele Merkel” dobio je ponudu za potpisivanje ugovora od američke kompanije “Warner Music Group”, koja je zainteresovana da njihovu pjesmu “Džoni” objavi na engleskom jeziku.

Pjesma je nastala kao omaž žrtvama nasilja i posvećena je simbolu nevino stradalom Denisu Mrnjavcu, dječaku koji je izgubio život u sarajevskom tramvaju, kao i svim nevino stradalim žrtvama.”Tim ljudi koji je producirao par albuma Laure Pausini je nekom slučajnošću prepoznao naš rad i pretpostavio da bi sve skupa imalo smisla prepjevati na engleski”, rekao je Adis Selimović iz grupe “Univerzitet Angele Merkel”.

U narednih nekoliko mjeseci pjesma pod nazivom “Love is God, pain is love”, kao dijelovi prevedenih stihova iz singla “Džoni”, “Da je ljubav bog, da je ljubav bol”, kao radna verzija će biti urađena u studiju Enesa Zlatara, a nakon toga u studiju “Warner Music Group”. “Warner Music Group” jedna je od najvećih američkih izdavačkih kuća, iza “Universal Music Group” i “Sony Music Entertainmenta”, a radi s bendom “Rolling Stones”, Madonom, bendom “Coldplay” i mnogim drugim.

Grupa planira u međuvremenu izdati i treći singl pod nazivom “Vazduh”, za koji će biti snimljen i video-spot poludokumentarnog sadržaja.

(nezavisne)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*