Kiša pada, padaju i golovi: Opet je album pun lijepih uspomena

Ovog vikenda su dubrovačke nogometne veterane iz HNK GOŠK Jug Veteran ‘79 uzvratno posjetili stari sportski prijatelji, veterani FK Sloboda iz Tuzle.

Nastavak je to dugogodišnje i plodne suradnje dva veteranska nogometna kluba.

Dubrovčani su u Tuzli bili u studenom prošle godine i putovali u petak te cijelim putem uživali u lijepom vremenu, a na dan utakmice je bilo kišno, a kiša se popodne pretvorila u snijeg, a ovdje su, u petak, na dan dolaska u hotel Splendid, Tuzlaci učinili i prvu banju, da bi u subotnje rano jutro bilo suho, kiša prije podne počela, pa padala tijekom cijele utakmice, povremeno čak i vrlo jako, no to iskusnim i provjerenim igračima obje momčadi nije niti malo smetalo da muški odigraju i na koncu rezultatom 2:2 i “podjelom bodova” budu zadovoljni i gosti, i domaćini.

Iako u ovakvim druženjima i susretima rezultat i nije bitan, i nema dalekosežne posljedice za plasman na ljestvici, valja zabilježiti da su golove za Tuzlake dali Nermin Hasić i Mirza Čejvanović, a oba dubrovačka Renato Mihaljević.

Puno važnije od rezultata utakmice je uspostavljeno prijateljstvo i suradnja, a posebno raduje što se druženjima i gostovanjima obje momčadi pridružuje sve više mlađih igrača, što ujedno znači da se tradicija neće prekidati i da joj ne prijeti smjena generacija.

Ne bi to bila prava priča bez dobrog i ukusnog jela i pića, pa se tako i jedni i drugi trude, kad su domaćini, da svojim dragim, ne samo sportskim, prijateljima, sve najbolje iz svog kraja i zavičaja ponude!

Dubrovački veterani će opet u Tuzlu na jesen, a s puta će sigurno i tom zgodom album pun lijepih uspomena biti donesen…

(RTv7/Dubrovački vijesnik)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*