Tuzlanski stonoteniseri ponovo uspješni

Protekli vikend u Sarajevu je održan dvodnevni  međunarodni otvoreni turnir u stonom tenisu za mlađe kategorije , na kome je učestvovalo jedanaest takmičara iz stoneoteniskog kluba „Kreka-Edelex“ iz Tuzle, gdje su ostvareni zapaženi rezultati kako u ekipnom, tako i u pojedinačnom takmičenju.

POJEDINAČNO TAKMIČENJE

Hanić Mirza, juniorski reprezentativac  Bosne i Hercegovine  osvojio  prvo mjesto i zlatnu medalju  i time odbranio naslov pobjednika iz prošle godine.

U kategoriji juniorki Fazlić Amina je pojedinčno  osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju, dok je u kategoriji kadetkinja Amina završila kao treća i osvojila bronzanu medalju.

Kadetska reprezentativka naše zemlje  Lovrić Ema je u kategoriji mlađih kadetkinja osvojila treće mjesto i srebrenu medalju.

U kategoriji mlađih kadeta Isabegović Amar je osvojio treće mjesto i bronzanu medalju.

Zlatanović Šejla je u kategoriji njmlađih kadetkinja osvojila drugo mjesto i srebernu medalju.

EKIPNO TAKMIČENJE

U ekipnom takmičenju Hanić Mirza je sa predstavnikom Srbije Đilas Nemanja osvojio takođe prvo mjesto u kategoriji juniora.

Lovrić Ema i Fazlić Amina osvojile su drugo mjesto u kategoriji kadetkinja i također drugo mjesto i srebrenu medalju u kategoriji juniorki.

U kategoriji mlađi kadeti Isabegović Amar i Smajlović Bakir osvojili su drugo mjesto ekipno u kategoriji mlađi kadeti.

U najmlođoj konkurenciji ekipno, subkadetkinje  sestre Zlatović Medina i Šejla osvojile su drugo mjesto i srebrenu medalju dok su najmlađi kadeti  Fazlić Kerim i Hanić Azur osvojili treće mjesto i bronzanu medalju.

Ovo je bio jedan izvanredan nastup tuzlanskih stonotenisera kako po rezultatu, tako i po igri, gdje je ekipa STK  „Kreka-Edelex“ još jednom nastupila kao ekipa sa najviše takmičara i sa najviše osvojenih odličja.

Slijedeće veliko međunarodno takmičenje za mlade prtedstoji u Zagrebu „Zagi Ping 2016” u maju , na kome se svake godine nastupi oko 1.000 takmičara  iz dvadesetak zemalja Evrope, gdje će takmičari ovog kluba ponovo nastupiti u velikom broju.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*