Kadetski reprezentativci BiH počeli pripreme za Evropsko prvenstvo

Kadetska nogometna “U-17” reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u zeničkom Trening centru Nogometnog saveza BiH i obavila prvi trening u okviru priprema za evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu.

Po riječima selektora Sakiba Malkočevića, svi igrači odazvali su se pozivu.

– U narednih pet dana nastojaćemo da ispravimo određene greške koje su uočene na prethodnim utakmicama. Analiziraćemo protivnike, te fizički i psihički pripremiti ekipu za turnir na kojem prvu put učestvujemo. Svi smo tu da pružimo maksimum – kazao je Malkočević.

Dvostruki strijelac iz Elitne faze kvalifikacija Nedim Hadžić očekuje da tim odigra EP na visokom nivou.

– Atmosfera u ekipi je fantastična. Spremamo se za Azerbejdžan gdje ćemo se potruditi da ostvarimo što bolji plasman. Svi ćemo pružiti maksimum. Igrat ćemo protiv kvalitetnih reprezentacija, ali ako budemo na nivou na kojem smo bili protiv Italije u Elitnom krugu, rezultat neće izostati – rekao je Hadžić.

Tomas Dadić smatra da u Azerbejdžan ne idu kao favoriti, ali vjeruje da mogu napraviti dobar rezultat.

– Želimo da prođemo grupu. Imamo kvalitet, samopouzdanje, odličnu atmosferu u ekipi i vjerujemo da možemo sa svima da se nosimo – istakao je on.

Ekipa će se pripremati u Zenici do 2. maja kada putuje u Baku. Evropsko prvenstvo na rasporedu je od 5. do 21. maja, a kadeti BiH u prvom kolu 5. maja igraju protiv Austrije. U grupi su još selekcije Njemačke i Ukrajine.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*