Sloboda deklasirala Sarajevo rezultatom 4:0 i izborila Evropu!

U pretposljednjem, 29. kolu BHT Premijer lige, Sloboda je na Tušnju sa 4:0 savladala Sarajevo i izborila Evropu.

Sloboda je u ovaj meč ušla sa nadom da uz pobjedu nad Sarajevom i uz eventualni kiks Zrinjskog protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja u posljednjem kolu napadne titulu. Međutim, Zrinjski je savldao Mladost (3:0) i osigurao titulu tako da je Sloboda protiv Sarajeva igrala za plasman u kvalifikacije za Evropsku ligu naredne sezone.

Tuzlaci su odlično otvorili meč. Stjepanović je imao dobru šansu u četvrtoj minuti, ali je Delač odbranio. Potom je Sarajevo zaprijetilo preko Bekića u šestoj minuti. Rezultat se nije mijenjao,

Odličnu šansu za Slobodu imao je Zeba koji je šutem iz slobodnog udarca natjerao Delaša na intervenciju. Golman Sarajeva se istakao i u 30. minuti kada je odbranio udarac Kostiću.

Nakon odličnih intervnecija, Delač je u 33. minuti faulirao Krpića i skrivio penal, a siguran realizator za 1:0 bio je Zeba.

Samo tri minute kasnije, Stjepanović šutira, lopta se odbija od Kovačevića i vara Delaša za Slobodnih 2:0.

Do kraja prvog dijela nije bilo velikih šansi, a ni drugo poluvrijeme nije donijelo mnogo uzbuđenja kao prvi dio meča. Ipak, Sloboda je u poprilično mirnom poluvremenu uspjela doći do još dva gola, a strijelci su bili Veselinović u 83. minuti i Sarić 92. minuti za konačnih 4:0.

(RTV7/Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*