Hrvatska Vlada osuđuje veličanje ustaškog režima

Vlada Republike Hrvatske osuđuje i smatra apsolutno neprihvatljivim svako veličanje ustaškog režima i opravdavanje njegovih zločina s bilo kojeg mjesta, saopćeno je iz Vlade.

U saopćenju se podsjeća i da je Vlada već u nekoliko navrata jasno osudila ustaški režim i zločine koji su počinjeni u vrijeme tog režima.

“Stalno nametanje lažnih teza o ustašizaciji društva i neprihvatljivi istupi pojedinaca dio su šire kampanje s ciljem novih podjela u društvu i sprečavanja provođenja reformi i programa aktualne Vlade”, napominje se saopćenju i dodaje da je, uprkos pokušajima destabilizacije Vlade, ona odlučna u provođenju reformi koje su jedini put izlaska iz krize.

“Vlada će učiniti sve da se Hrvatska, kao članica Europske unije, nastavi razvijati u duhu tolerancije, kao ravnopravna članica evropske porodice s kojom dijelimo iste vrijednosti”, napominje se i dodaje da će Vlada svoj program i ciljeve realizirati, te učiniti sve da bude zaustavljeno iseljavanje mladih, otvore nova radna mjesta, jer to je obećanje dato građanima.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*