Press konferencija predstavnika stranaka koje su napustile jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća Tuzla

Jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća Tuzla napustilo je 15 vijećnika iz pet stranaka, a riječ je o Stranci demokratske akcije, Hrvatskoj demokratskoj zajednici BiH, Narodnoj stranci radom za boljitak, Saveza za bolju budućnost i Tuzlanske alternative.

S tim u vezi danas su održali press konferenciju na kojoj su informisali javnost da je razlog zašto su naputili sjednicu taj što su na dnevni red uvršeni materijali koji nisu dobili pozitivno mišljenje kolegija Gradskog vijeća.

Sporna je, između ostalog, bila Informacija Komisije o postupku javnog oglašavanja za izbor predsjednika i članova Nadzornih odbora u javnim preduzećima i javnim ustanovama čiji je osnivač Grad Tuzla. Predstavnici pomenutih stranaka smatraju da nije bila valjana procedura izbora predsjednika i članova u nadzorne odbore, te su tražili povlačenje tačke s dnevnog reda, odnosno poništenje cijele procedure izbora.

Jedna od spornih tačaka bila je i Rezolucija protiv podjele Grada Tuzle i drugih opština u BiH. Vijećnici iz stranaka koje su napustile vijeće istču da je u Rezoluciji navedeno da SDA, SBB i HDZ navodno žele podjele, a da s druge strane ne postoji niti jedan argument koji ide u prilog tome. Naveli su da je riječ o namjernom i bespotrebnom zastrašivanju građana.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*