Mulaomerović: Reprezentacija BiH ima veliki potencijal i svijetlu budućnost

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine zvanično je predstavio novog selektora seniorske reprezentacije Damira Mulaomerovića i direktora muških reprezentativnih selekcija Sinišu Kovačevića.
Predsjednik KSBiH Aleksandar Fulurija na pres-konferenciji je kazao da je novog selektora imenovao Upravni odbor na prijedlog Stručnog savjeta i da je to bila “teška odluka”.

– U državi u kojoj živimo potrebno je imati konsenzus. Jedan od odlučujućih razloga bio je finansijski. Izborom novog generlanog sekerara Duravka Barbarića i selektora, KSBiH vrši godišnju uštedu u odnosu na prethodnu garanituru od 140.000 KM. U ovom trenuku moramo da vodimo računa o teškoj finansijskoj situaciji. U ovom ciklusu priprema Mulaomerović će raditi volonterski, za razlku od drugih predloženih kandidata. Nadam se da će novi selektor zajedno s ekipom iz KSBiH i igračima napraviti sjajan rezultat, a to je odlazak na EP. Očekujem da svi zajedno napravimo dobru atmosferu i da polovinom septembra imamo dobre vijesti – kazao je Fulurija.

U svom prvom obraćanju Mulaomerović je izjavio da mu je KSBiH ukazao veliko povjerenje i da je dužnost selektora za njega čast i obaveza. – Očekuje nas veliki posao. Igramo kvalifikacije protiv dvije odlične ekipe, Rusije i Švedske, ali mislim da imamo dobre šanse da taj dio završimo u najboljem smislu. Naša ekipa ima veliki potencijal, imamo svijetlu budućnost kada su u pitanju sve reprezentativne selekcije. Ja sam veliki optimista i poručujem da ćemo dati maksimum. Igrat ćemo puno brže sa puno tranzicije i sa nekoliko mladih igrača – kazao je Mulaomerović. On je najavio da će razgovarati sa svim potencijalnim repezentativcima i nakon čega će objaviti širi spisak, te da će u ekipi ostati Amerikanac Alex Renfroe. Kada je u pitanju nastup u reprezentaciji Mirze Teletovića, Mulaomerović je kazao je da je on izrazio želju da igra, ali da treba još čekati rasplet situacije. Na konferenciji je istanuto da će reprezentacija BiH dva domaća susreta u kvalifikacijama za EP najvjerovatnije igrati u Tuzli protiv Rusije, te u Sarajevu protiv Švedske, a da će se neke od prijateljskih utakmica igrati u Zenici. (Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*