Pobjednici takmičenja organizovanog u povodu 15.maja, Dana odbrane Tuzle

U povodu godišnjice obilježavanja „15.maja“1992.godine, Dana odbrane Tuzle, Udruženje građana demobilisanih policajaca 1992-1995. “Manevarac“ Tuzla je organizovalo niz kulturno-sportskih manifestacija.

U petak i subotu je na pomoćnom stadionu Tušanj održan Memorijalni turnir u fudbalu“15.maj. Učestvovalo je 11 ekipa. Nagrade su osvojile slijedeće ekipe:

  1. Bosna Kompred
  2. Mladost Solina
  3. Komunalac Tuzla

Nagradu za najboljeg strijelca dobio je Armin Jahić, iz ekipe Mladost Solina. Nagradu za najboljeg golmana dobio je Ivan Mandušić iz ekipe Bosna Kompred. Zahvalnicu za najmlađeg učesnika turnira je dobio golman Mladosti iz Soline Armin Mustačević.

Uporedo sa održavanjem turnira u  nogometu u MZ Brčanska Malta  održan je turnir u šahu“15.maj“, a igralo se po švicarskom sistemu.Nagrade u šahu su osvojili:

  1. Mirza Avdić
  2. Igor Iveljić
  3. Dragan Milovanović

Takođe, u sklopu obilježavanja „15.maja“je održana i izvršena dodjela nagrada po okončanju predhodno raspisanog konkursa za literarne radove učenika osnovnih škola na temu pod nazivom“Zašto volim Tuzlu“.

Nagrade u literarnim radovima su osvojili:

Kategorija od I do V razreda:

1. Emina Kapetanović,

2.Rijad Mašić,

3. Elvir Kapetanović

Kategorije od VI do IX razreda:

1. Maida Mehmedćehajić

2. Danis Nuhanović

3.Emina Kapetanović

Specijalna nagrada je pripala Amni Alić.

Ovim putem se iz Manevarca zahvaljuje svim učesnicima turnira i osnovnim školama, koje su dale svoj doprinos u obilježavanju „15.maja“.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*