“PonosniNaSebe” – kampanja za pravedno društvo i jednake mogućnosti osoba s invaliditetom u BiH

Predstavnici Koalicije organizacija osoba sa invaliditetom TK, danas  su u Tuzli održali okrugli sto povodom prezentacije  kampanje „PonosniNaSebe“. Riječ je o kampanji koju sprovode organizacije osoba s invaliditetom i posvećena je oravima svih osoba s invaliditetom

.Kampinja ima za cilj da kroz javne aktivnosti u zajednici i putem medija upozna građane/ke o pravima svih osoba s invaliditetom, o sposobnostima i vrijednostima koje krase osobe s invaliditetom kako bi na taj način spriječila marginalizacija osoba s invaliditetom i promijenile postojeće negativne predrasude o ovim građanima.

Na današnjem okruglom  stolu iako je bilo planirano,  nisu se pojavili predstavnici vlasti, relevantni ljudi koji mogu doprinijeti poboljšanju uslova života i rada osoba s invaliditetom.

Njihov izostanak, kako kažu u Koaliciji, neće promjeniti želju i volju za borbom i ostvarenjem prava osoba s invaliditetom.Kampanja „PonosniNaSebe“ osim Tuzle sprovodi se u još u četiri grada  u Bijeljini, Doboju, Mostaru i Sarajevu tokom 2016. godine.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*