Uhapšen osumnjičeni za razbojništvo i brutalno silovanje starice u Tuzli

Nakon niza operativnih i istražnih radnji u koje su bili uključeni  Tužilaštvo,  MUP TK i Federalna uprava policije,  jučer u popodnevnim satima je slobode lišen četrdesetdvogodišnji muškarac za kojeg se sumnja da je počinio krivično djelo razbojništvo i brutalno silovanje osamdesetčetverogodišnje žene  u ranim jutarnjim satima 19. maja u kući  u tuzlanskom naselju Brdo.

U protekla 24 sata  istražitelji i forenzičari  iz pomenutih policijskih agencija i postupajući tužilac  su obavili veći dio istražnih radnji i intenzivno radili na identifikaciji osumnjičenog.

Sektor kriminalističke policije MUP-a TK  obavlja kriminalističku obradu, te će osumnjičeni uz izvještaj i prateće dokaze danas u popodnevnim satima biti predat u nadležnost Tužilaštva.

Izdate su naredbe za sva potrebna  vještačenja,  koja su u toku.

Podsjećamo, osumnjičeni je u ranim jutarnjim satima provalio u kuću u kojoj je starica živjela sama, ispreturao stvari u kući, nanio joj određeni broj povreda po tijelu, te je također i seksualno zlostavljao. U kući se zadržao duže vrijeme.

Više informacija o  ovom predmetu ćemo moći prezentirati nakon okončanja potrebnih vještačenja, istražnih radnji i ispitivanja   osumnjičenog u Tužilaštvu.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*