U padu aviona “Egyptaira” nema preživjelih

Egipatske novine navele su riječi državnog ministra za civilnu avijaciju rodbini žrtava pada aviona EgyptAira da “nema preživjelih”.

Dnevne novine Al-Masry Al-Youm navode da je ministar Sherif Fathi poručio porodicama u petak da egipatske oružane snage čine sve što je u njihovoj moći da lociraju olupinu i lični prtljag žrtava.

Ured egipatskog predsjednika ranije je izrazio “duboku tugu i izuzetnu žalost” zbog pogibije 66 putnika i članova posade na letu 804 EgyptAira.

Ostaci aviona pronađeni sjeverno od Aleksandrije

Današnje saopćenje prvo je zvanično priznanje tragičnog pada nestalog aviona. Ono je uslijedilo nekoliko minuta nakon što je egipatska vojska po prvi put objavila da je locirala olupinu aviona i ličnu prtljagu putnika oko 300 kilometara sjeverno od grada Aleksandrije na Mediteranskom moru.

Avion Airbus A320 bio je na letu iz Pariza prema Kairu kada je nestao iznad mora u četvrtak rano ujutru.

Grupa francuskih i britanskih istražitelja avionskih nesreća doputovala je u Kairo sa stručnjakom kompanije “Airbus” radi istrage o padu aviona, javila je agencija AP. Njihov dolazak su potvrdili egipatski zvaničnici, koji su insistirali na anonimnosti, jer nemaju ovlaštenje da daju izjave o istrazi, navodi agencija.

(BHRT/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*