Vučić: Srbija vodi politiku poštovanja BIH

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić ponovio je danas kako Srbija vodi politiku poštovanja Bosne i Hercegovine te da nije bio na obilježavanja stogodišnjice Prvog svjetskog rata u Sarajevu “jer bi boravkom na toj svečanosti ponizio svoj narod”.

“Nisam ni bio pozvan da dođem u Sarajevo. Da sam bio pozvan moguće je da ne bih otišao zbog ploče na kojoj se govori o srpskoj agresiji, te ne bih mogao da stojim tamo i ponižavam svoj narod”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja na konferenciji za tisak tijekom panela o novom putu Srbije prema EU koji se održava u Berlinu.

Inače, umjesto u Sarajevu Vučić je jučer boravio u Andrićgradu, gdje je, kako je naveo, govorio o Vidovdanu, miru, kao i dobrim odnosima s Austrijom i Njemačkom, te o tome kako je Srbija ponosna na svoju povijest i da je budućnost Srbije u EU.

U tom smislu, dodao je, uvjeren je da nitko ne može da nađe ijednu riječ da mu zamjeri, podsjetivši da je prva njegova posjeta na mjestu premijera bila upravo Sarajevu, da Srbija vodi politiku poštovanja Bosne i Hercegovine, te da za razliku od prethodnika ni poslije 70 dana još nije posjetio Republiku Srpsku.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*