Zlatna generacija pretpionira FK “Sloboda”

Omladinski pogon FK “Sloboda” Tuzla je poslije generacije 95/96 , dobila naslednike tzv.ZLATNU GENERACIJU FK Sloboda 2003. godište.

Generacija koja je prošla trnovit put od 2010. godine, sa treninzima na više terena i fiskulturnih sala. Riječ je o generaciji, koja je iz dana u dan sve više stasala u ozbiljan tim i u startu se dalo pretpostaviti, da će taj isti tim odnosno ta generacija poprilično napuniti vitrine svog matičnog kluba FK Sloboda. Sve je to počelo sa trenerom Damirom Đulić.

Sa ovom generacijom su radili mnogi treneri Omladinskog pogona FK Sloboda , a koje vrijedi pomenuti to su:Damir Đulić, Samir Kuduzović, Vedran Kovačević,Denis Karić, Izet Kunosić, Mirza Hadžić,Nermin Hasić, svi ovi treneri su zaslužni što ova s pravom možemo reći ZLATNA GENERACIJA reda uspjehe na različitim natjecanjima, što turnira tako i razne lige.

Vrijedno pomena je to što ova generacija od poslednjih 16 različitih natjecanja ima 13 zlata i 3 srebra, osvojenu Zimsku ligu NSTK, osvojenu Ligu Budućih Šampiona koja je obuhvatala regiju Tuzla-Žepče-Doboj-Teslić. Ova generacija je osvojila međunarodni turnir u Linz Austrija, gdje je u finalu pobjedila renomiranog protivnika Šturm iz Graza.

Osvajači međunarodnog  turnira u Linz Austrija.

Za selekciju U-12 NSTK ova generacija je dala 10 članova , od čega i kapitena Dženit Hajdarević, koji su na zadnjem međunarodnom turniru u Ohridu –Makedonija 2015 godine osvojili sa selekcijom srebro i dali najboljeg strijelca turnira Dženit Hajdarević.

Dženit Hajdarević  najbolji strijelac međunarodnog turnira FER PLEJ KUP 2015 Ohrid Makedonija.

Zadnje takmičenje ove generacije je bila OMLADINSKA KANTONALNA LIGA u 2015/2016.godini za pretpionire. Ovu ZLATNU GENERACIJU kroz ovu ligu je vodio trener Damir Đulić.

Ekipu je predvodio kapiten Eldar Mehmedović, fenomenalni golman Edin Buzo, vrli strijelac Dženit Hajdarević, Kapetanović Tarik, Kasumović Adin,Halač Adin, Denis,Nedis,Nurka,Alija,Enid, Benjo i ostali koji su zasluzni za osvajanje prvog mjesta. Vrijedno je pomenuti da je liga igrana u dvije sezone sa po 9 kola, pretpioniri FK Sloboda su osvojili prvo mjesto sa 48 bodova sto je u konačnici bilo 16 pobjeda i dva nesretna poraza. Gol razlika je na kraju iznosila 77:8.

Najbolji strijelac lige je takođe član ove ZLATNE GENERACIJE Dženit Hajdarević sa postignutih 25 golova. Sa osvajanjem prvog mjesta u ovoj ligi, automatski su izborili učestvovanje na završnici u Sarajevu sa ostalim pobjednicima kantona  borbu za  prvaka FBiH, a u slučaju prolaska razigravanje sa prvakom RS tj.FK Lokomotiva iz Brčkog za prvaka BiH.

( RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*