Delegacija Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije u posjeti Gradu Tuzli i TK

Delegacija Grada Splita na čelu sa gradonačelnikom Ivom Baldasarom i predstavnicima Splitsko-dalmatinske županije boravi u posjeti Tuzli i TK. Cilj je uspostava saradnje u oblastima privrede, kulture, predstavljanje turističkih potencijala  Grada Splita i Grada Tuzle i  bolje povezivanje Tuzle i TK sa Splitom i Splitsko-dalmatinskom županijom.

Delegaciju iz Splita, osim gradonačelnika, čine pročelnica ureda Gradonačelnika  Marina Protić,Voditelj odsjeka za međunarodne poslove Nikola Horvat, glavni imama Medžlisa Islamske zajednice Splita Vahid ef.  Hadžić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Splitsko-dalmatinske županije   Kadro Kulašin  i predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Splita  Edin Nurkić.

Splićane će, u odvojenim susretima, ugostiti gradopnačelnik Tuzle Jasmin Imamović sa saradnicima, premijer TK Bego Gutić i ministar obrazovanja Zlatan Muratović sa svojim saradnicima. Tokom dana su predviđeni obilasci i razgovori sa predstavnicima Franjevačkog samostana Sv. Petra i Pavla Tuzla, Muftijstva tuzlanskog, udruženja/udruga HKD “Napredak”,SPKD “Prosvjeta”, SGV Tuzla, BZK “Preporod” Tuzla i TK, Udruženje Roma TK.

Delegacija iz Splita će tokom dana obići tuzlansku Kapiju i Aleju mladosti, kako bi položili cvijeće i odali počast nevino stradalim građanima Tuzle.

Sutra bi se delegacija iz Splitsko-dalmatinske županije, kako je najavljeno Protokolom, trebala susreti sa predstavnicima Kantonalne privredne komore Tuzla, Obrtničke komore, gradskog Udruženja privrednika, NERDE, Turističke zajednice TK i FK “Sloboda”.

Organizatori posjete i domaćini su prof. Elmir Mujkanović i Spasoje Simić iz UG “Bridge” Tuzla i konzul Republike Hrvatske u Tuzli Ivan Bandić.

( RTv7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*