Vijeće ministara će sagledati stanje vršnjačkog nasilja

Na dnevnom redu sjednice Vijeća ministara (VM) BiH danas će se naći Informacija o stanju i pojavama vršnjačkog nasilja i nasilja među djecom u Bosni i Hercegovini, s prijedlogom mjera. Tema je izuzetno značajna, posebno kada se zna da su neke pojave vršnjačkog nasilja završavale tragično.

Biće razmotrena i Informacija o primjeni Odluke o instrumentima za usklađivanje zakonodavstva Bosne i Hercegovine s pravnom stečevinom Evropske unije u periodu od 6. aprila 2015. do 6. aprila ove godine, kao i Informacija o TAIEX instrumentu pomoći Evropske unije u institucijama Bosne i Hercegovine u 2015. godini, najavljeno je iz VMBiH.

Također će danas biti razmotrena i Informaciju o posjeti ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igora Crnatka institucijama EU od 15. do 17. februara 2016. godine.

Na predloženom dnevnom redu sjednice je i Prijedlog odluke o provedbi Rezolucije 2231 (2015.) Vijeća sigurnosti UN-a, a radi se o rezoluciji kojom se ublažavaju ili uklanjaju sankcije Iranu, nakon što je ova zemlja postigla nuklearni sporazum.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*