Rusmir Malkočević za malo do medalje na Mediteranskim igrama

Drugog dana Mediteranskih atletskih igara koje se održavaju u Tunisu, tuzlanski atletičar Rusmir Malkočević je ostvario odličan rezultat, a od medalje su ga dijelile stotinke. Malkočević je u finalnoj trci na 400 metara s preponama osvojio četvrto mjesto sa rezultatom 51,97, a treće mjesto i bronzanu medalju je sa 51,63 osvoji turski predstavnik Enes Unsal.

Član AK Sloboda Tehnograd Tuzla i u kvalifikacionoj trci je završio na 4. poziciji s vremenom 52,19 sekundi. Ostvarenim rezultatom ispunio je svoja očekivanja, ali i očekivanja selektora Krehmića, a ujedno je popravio i svoj lični rekord sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva za juniore.

Malkočević je višestruki državni rekorder u više disciplina, učesnik velikih evropskih takmičenja, viceprvak Balkana, a ponio je titulu najboljeg atletičara Bosne i Hercegovine u kategoriji juniora za 2015. godinu. Na Mediteranskim igrama za atletičare i atletičarke do 23 godine, koje se održavaju u Tunisu, BiH je nastupila samo sa dva takmičara, a pored Malkočevića druga naša predstavnica je Stefani Vukajlović u disciplini bacanje kladiva.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*