SONY DSC

Na Tušnju počeo “probni rad”: Deveterica se nameću struci, na probi i dva Kamerunca

Na pomoćnom stadionu Tušanj danas je zvanično započeo “probni rad” za fudbalere koji se žele nametnuti struci Slobode te postati dio evropskog tima Crveno–crnih.

Pod paskom Nedima Omerovića i Amira Spahića, prvih pomoćnika Husrefa Musemića, treniralo je devet fudbalera. Pored ranije najavljenog stopera iz Engleske Hiram Laud Andersona, u Rudarskoj 2 su se pojavila i dva Kamerunca.

Jean Essaga (22) igra na poziciji napadača, a prema dostupnim informacijama dolazi iz kamerunskog kluba Cosmos Fa Du Mbam. Drugi kamerunski fudbaler je Eloundou Ndjomo Francois (25), ofanzivni veznjak koji je nastupao za Unite FC iz ove afričke zemlje.

Ostali fudbaleri na probi u Slobodi su: Fikret Karabajić (golman, ‘94 godište) iz Slavije, Adel Halilović (desni bek, ‘96 godište) iz Slavena Belupo, Selvedin Islamović (stoper, ‘94 godište) iz Sloge Simin Han, Haris Hasanović (vezni, ‘94 godište) iz holandskog kluba Braband United U21 i Armel Berbić (napadač, ‘96 godište) iz lukavačkog Radničkog.

Današnjem treningu prisustvovao je i Saša Vugdalić, direktor tuzlanskog premijerligaša, a kako saznajemo “probni rad” nastavit će se i u narednim danima. Na prvom treningu nije se pojavio nigerijski napadač Daniel Chima Uchechi.

Kako saznajemo, on je u Tuzlu doputovao kasno sinoć, te će dan kasnije započeti trenažni proces na Tušnju. Fudbaleri na probnom radu će u srijedu odigrati i prijateljski meč protiv Sloge iz Simin Hana, što je najbolji način da treneri Crveno–crnih prostudiraju njihove eventualne kvalitete.

(J. Jeremić/Faktor.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*