Građanska matura u Narodnom pozorištu Tuzla

Fondacija CPI u saradnji sa Omladinskim resursnim centrom Tuzla organizuje 7. juna 2016. godine edukativno zabavni događaj„Građanska matura“u Narodnom pozorištu Tuzla sa potpuno besplatnim ulazom!

Za vrhunski provod i garantovanu zabavu pobrinuće se ekipa iz grupe Komedija s nogu, na čelu sa Peđom Bajovićem, koji će na duhovit način razgovarati o politici, stanju mladih i o načinima kako da položimo „Građansku maturu“ sa najvišom ocjenom!

Skupovi koji su prvenstveno namjenjeni mladima između 17 i 30 godina održavaju se u 6 bosansko-hercegovačkih gradova (Banja Luka, Mostar, Sarajevo, Doboj i Zenica).

Želja nam je omogućiti mladima da nauče nešto novo, uputiti ih da nastave da stječu nova znanja i postanu informisani, aktivni i odgovorni građani.Građanska matura namijenjena je i svim onim mladima koji žele otići iz BiH. Želimo ih animirati da utiču na ambijent u kojem žive i da ih potaknemo da izađu na izbore i glasaju kao dobro informirani građani. Pošto nikada nije kasno da kroz Građansku maturu postanete informirani, aktivni i odgovorni građani, pozivamo sve mlade, a i sve one koji se tako osjećaju, da nam se pridruže na ovom događaju.“ poručila je Mirjana Sirćo, menadžerica grantova Fondacije CPI.

Građanska matura je organizovana u okviru projekta „Od budžetske otvorenostii dostupnosti do  participativnosti“,  finasiranog  od strane  Fonda  Otvoreno društvoBosne Hercegovine.

Ulaz je besplatan.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*