Sutra počinje sajam „Energa 2016“

Specijalizirani sajam energetike “Energa 2016”,bit će otvoren sutra 7. juna, u SKPC Mejdan u Tuzli, gdje će se u tri sajamska dana na 6.000 m2 okupiti više od 100 izlagača iz 10 evropskih zemalja.

Zemlja partner šestog izdanja „Energe“ je Republika Češka, koja će putem Ambasade Češke Republike u BiH i državne agencije za promociju izvoza Czech Tradea, u okviru kolektivnog nastupa „Češka Republika –zemlja partner“ predstaviti 19 svojih kompanija.

Organizator, Tuzlanski sajam sa svojim stalnim partnerima je tokom šest godina „Energu“ uspio izgraditi kao regionalno prepoznatljiv sajamsko-konferencijski događaj, koji svake godine rezultira B2B poslovnim susretima, na kojima se ostvaruju direktni kontakti i potpisuju brojni ugovori.

Organizatori su istakli i kvalitetan konferencijski program koji će u tri sajamska dana tretirati brojna pitanja i odgovoreiz oblasti energetskog sektora.

Prvog dana sajma najviše pažnje će privući panel „Strateški pristup investiranju u energetski sektor BiH“ koji će tretirati više podtema kao što su: Razvoj prenosne mreže u BiH, Investicijski ciklus kapitalnih ulaganja JP Elektroprivreda BiH i EP HZHB, Planovi ulaganja i modernizacije rudnika uglja i dr.

Drugog sajmskog dana, u srijedu 8. juna/lipnja centralne konfenrencijske teme su: „Evropski sistem trgovanja emisijama (EU ETS)) – perspektive trgovanja emisijama“ i „Energetska efikasnost u zgradarstvu – generator ekonomskog razvoja BiH“, te prezentacija prioekta „Energetska efikasnost u BiH (BEEP)“.

Trećeg sajamskog dana bit će prezentirana dva projekta „Osnivanje Virtualnog instituta za energiju BiH“, te „Analize i definisanje konretnih mogućnosti korištenja degradiranog rudničkog zemljišta za razvoj MSPA na području SI BiH“.

Prisustvo sajamskim sadržajima je besplatno, ali uz prethodnu registraciju putem sajamske web stranice www.tuzlanskisajam.ba ili na sajamskom infopultu u SKPC Mejdan.

Program „Energa“ organizuje Tuzlanski sajam d.o.o. Tuzla, pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Ministarstva energije, industrije i rudarstva Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Tuzlanskog kantona.Partneri su  Vanjsko/ Spoljno trgovinska Komora Bosne i Hercegovine i Privredna/ Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine.

( RTV7/PR tim Programa  „Energa 2016“)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*