Grad Tuzla učestvuje u realizaciji Projekta „Lokalni integrisani razvoj”

Grad Tuzla je izabran da učestvuje u 6,6 miliona eura vrijednom projektu „Lokalni integrisani razvoj“ (LID) koji finansira Evropska unija (EU). Projekat „Lokalni integrisani razvoj“ (Local Integrated Development Action – LID) nastoji stimulisati dobro upravljanje i ekonomsku aktivnost, kao i promovisati inkluziju na lokalnom nivou, prvenstveno u područjima pogođenim poplavama i onim sa velikim brojem povratnika i raseljenih lica.

„Uvjereni smo da ćemo nastaviti uspješno sarađivati na realizaciji Projekta, a sve sa ciljem podizanja standarada života naših građana i socijalne povezanosti u BiH kroz inkluzivno održiv socio-ekonomski razvoj“- poručio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH potpisao je 31.05.2016. godine, u Doboju memorandume o razumijevanju i sporazume o saradnji s načelnicima i gradonačelnicima 21 općine i grada u BiH, čime su oni ozvaničili svoju opredijeljenost za podršku projektu Lokalni integrisani razvoj, koji će omogućiti sveobuhvatan i održiv društveno-ekonomski razvoj, poboljšanje dobre prakse upravljanja i razvoj lokalne infrastrukture i usluga u tim općinama i gradovima.

UNDP će implementirati LID projekat u periodu od tri godine, (2016. do 2018.) u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Federalnim ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu RS i dva udruženja općina i gradova u FBiH i RS-u.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*