Poznato ime novog pojačanja Manchester Cityja

Čini se da je poznato i ime novog pojačanja Pepa Guardiole u Manchester Cityju.

Manchester City i ruska Ufa dogovorili su se oko transfera super talentiranog Ukrajinca Oleksandra Zinchenka. Ovu vijest prenijeli su svi otočki mediji, a glavno pitanje koje se odmah pojavilo bilo je: tko je 19-godišnji Ukrajinac?

Radi se o momku koji se našao na popisu od 23 nogometaša koji putuju na Europsko prvenstvo u Francuskoj, a dosad je zabilježio samo tri nastupa za seniorsku reprezentaciju Ukrajine. No, već je uspio postići prvijenac u dresu nacionalne momčadi, na prijateljskom susretu protiv Rumunjske u sklopu priprema za Euro.

Već neko vrijeme pisalo se o interesu Građana za veznjaka ruskog prvoligaša Ufe, a klub s Etihada odlučio je dovršiti posao i prije kontinentalne smotre, kako im ga netko ne bi ugrozio u slučaju da Zinchenko tamo zablista.

Detalji dogovora dva kluba nisu poznati, ali piše se da je transfer Zinchenka u Man City gotova stvar. Mladog veznjaka dugo je pratila i Borussia Dortmund, no on se navodno osobno odlučio ubuduće raditi s Pepom Guardiolom.

Još nije poznato niti planira li ga City koristiti odmah po dolasku ili će prvo negdje na posudbu. Pri konačnoj realizaciji transfera problem bi možda mogla biti radna dozvola, a ako to bude slučaj, iz Manchestera najavljuju da će proslijediti Zinchenka u neki drugi inozemni klub kako bi prikupio dovoljan broj nastupa za Ukrajinu i dobio radnu dozvolu.

Inače, Zinchenko je prošao omladinsku školu Šahtara, ali u Donjecku nije dobio pravu šansu. Zato je iskazao potencijal prošle sezone u dresu Ufe, skupivši 24 nastupa, dva gola i četiri asistencije u ruskoj Premier ligi.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*