BiH u borbi za prvi trofej u svojoj historiji

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u 12,30 sati u japanskoj Osaki igra finale Kirin Kupa protiv domaćeg Japana.

Nakon što smo prvi put u svojoj historiji u polufinalnom meču protiv Danske izvodili i bili uspješni u penalima, pred našom reprezentacijom je prilika da prvi put osvoji neki trofej.

Objektivno šanse da rezervni sastav BiH, još pri tome desetkovan povredama i kartonima, pobijedi domaći Japan nisu velike, ali fudbal često donosi neočekivane rasplete i nagrađuje one najhrabrije, tako da optimizam u našoj reprezentaciji postoji.

Svjestan je toga i selektor Japana Vahid Halilhodžić koji je upozorio svoje igrače da do pobjede nad BiH mogu doći samo uz maksimalnu kolektivnu igru punu trčanja i borbe, uostalom kako uvijek igraju Vahine ekipe.

Sutra će Meša sa svojim pomoćnicima imati daleko teži posao, jer na raspolaganju neće imati svoje bekove Ognjena Vranješa (crveni karton) i Seada Kolašinca (povreda) koji su protiv Danske bili jedni od najvažnijih pojedinaca na terenu. Zbog povrede neće biti ni fudbalera Empolija Radeta Krunića.

Uzmemo li u obzir i da će Japan na svom terenu i pred svojom publikom biti daleko motivisaniji od Danske, sigurno je da nas očekuje težak meč.

Našim momcima sretno, a pehar osvajača Kirin Kupa sigurno bi lijepo izgledao u novoj trofejnoj dvorani nove zgrade Fudbalskog saveza BiH.

(radiosarajevo.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*