Sud BiH: Danas nastavak suđenja Oriću i Muhiću

U Sudu BiH danas bi trebalo biti nastavljeno suđenje ratnom komandantu Armije Republike BiH u Srebrenici Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću za zločine počinjene nad srpskim zarobljenicima na području Srebrenice 1992. godine.

Naser Orić i Sabahudin Muhić optuženi su da su 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili trojicu zarobljenika srpske nacionalnosti – Slobodana Ilića, Milutina Miloševića i Mitra Savića.

Na ročištu koje je održano 31. maja, svjedok Tužilaštva BiH Asim Mehić, rekao je da je 1992. godine sa nekoliko mještana sela Lolići kod Srebrenice pronašao u rijeci tijelo Milutina Miloševića, čije su ruke bile vezane žicom koja je na drugom kraju bila zakačena za drvo.

Mehić je potvrdio da je Miloševićevo tijelo bilo očuvano, da je vidio povredu na čelu, te da nije vidio da je tijelo bilo ispresijecano rafalima.Ovaj svjedok je rekao da u Lolićima nije vidio Orića i da “tada nije znao ni da on postoji”.

Mehić je potvrdio da je Orića vidio 1993. godine u Srebrenici, a da Sabahudina Muhića ne poznaje.

Svjedok Tužilaštva BiH Radmila Nikolić Milošević istakla je da je za nestanak strica Milutina Miloševića saznala 29. maja uveče, u očevoj kući u Kravici, gdje je bila sa dvojicom braće i sestrom.

Ona je navela da su 30. maja otišli prema Sandićima, te da je njen otac sa brda dozivao komšije i molio ih da ne ubiju Milutina.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*