Upriličeno potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata iz boračkih kategorija

Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona danas je upriličilo prigodnu svečanost. Povod je potpisivanje ugovora sa studentima koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendije za akademsku 2015./2016. godinu.

Pravo na stipendiju imala su djeca šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca. Osim uspjeha u školovanju studenta, kao kriterij se gledao borački status roditelja, te socijalna karta, odnosno stipendije nisu mogli ostvariti studenti, čiji roditelji imaju velika mjesečna primanja.

Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona je ove godine obezbjedilo stipendije za 1.700 učenika i studenata. Iznos je na prošlogodišnjem nivou, odnosno po 50 KM za učenike i po 80 KM za studente, a u Budžetu TK je za ove namjene predviđen milion KM.

Rok za potpisivanje ugovora je 17.juni. Dobitnici stipendija koji nisu prisustvovali svečanosti, moći će to učiniti do ovog datuma u prostorijama ministarstva. Nakon tog roka, za sve one koji nisu potpisali ugovore smatrat će se da su odustali.

Kada je riječ o stipendiranju učenika srednjih škola koji dolaze iz boračkih kategorija, potpisivanje će biti organizovano u općinskim službama za boračko-invalidsku zaštitu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*