Premijer liga BiH u narednoj sezoni: Osam klubova želi trokružni sistem takmičenja

Na današnjem sastanku predstavnika Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) i klubova Premijer lige BiH, koja će od predstojeće sezone brojati 12 ekipa, razgovaralo se o sistemu takmičenja u predstojećem šampionatu.

“Nakon konstruktivne rasprave predstavnici osam klubova su trokružni sistem takmičenja ocijenili kao prihvatljiviji, dok je sistem takmičenja u dva dijela podržan od strane četiri kluba. Konačna odluka bit će donesena na narednoj sjednici Izvršnog odbora N/FS BiH, koja će biti održana u utorak, 21. juna, ove godine”, saopšteno je iz N/FS BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Trokružni sistem podrazumijeva 33 kola gdje se timovi međusobno sastaju po tri puta u sezoni. Kod takmičenja u dva dijela igrala bi se 32 kola. Timovi bi se međusobno sastali po dva puta, nakon čega bi se šampionat podijelio na ligu za prvaka i ligu za opstanak sa po šest klubova.

Sastanku sa čelnim ljudima bh. premijerligaša, održanom u Vogošći, prisustvovali su predsjednik N/FS BiH Elvedin Begić, potpredsjednici Darko Ljubojević i Ivan Beus, generalni sekretar Jasmin Baković, direktor odjela za takmičenje i upravljanje događajima Elmir Pilav, te predsjednika Komiteta za takmičenje Sejdo Zukanović.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*