Predstavnici “Anadoly Agency” na sastanku sa gradonačelnikom Tuzle

Predstavnike jedne od najuglednijih svjetskih novinskih agencija “Anadolu Agency (AA)” primio je početkom sedmice gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Gradonačelnik Imamović i direktor Regionalnog ureda Anadolije za Balkan Hakan Çelik, sa saradnicima, razgovarali su o mogućnostima unapređenja dosadašnje saradnje, sa ciljem što kvalitetnijeg informisanja javnosti o aktivnostima gradske administracije. Sastanku je prisustvovala i direktorica JP RTV7, Jasna Kapetanović.

Gradonačelnik Imamović se, ovom prilikom, zahvalio predstavnicima državne novinske agencije Republike Turske i njihovim saradnicima na dosadašnjoj saradnji i praćenju aktivnosti Grada Tuzla, posebno na istinitom i blagovremenom izvještavanju javnosti, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u svijetu.

Učesnici sastanka su konstatovali da je potrebno češće plasirati dobre vijesti iz cijele Bosne i Hercegovine, kako bi se popravio imidž naše zemlje u svijetu, nastao dijelom i zbog plasiranja uglavnom loših vijesti i izvještavanja isključivo o prisutnim problemima. Gradonačelnik Imamović i direktor Anadolije za Balkan, gos. Çelik, složili su se da u Bosni i Hercegovini i u Tuzli, pored evidentnih problema, ima i  jako puno pozitivnih primjera, prije svega u oblasti ekonomskog razvoja i turizma, o kojima treba upoznati širu javnost, a sve sa ciljem privlačenja investitora i turista, odnosno stvaranja novih i zadržavanja postojećih radnih mjesta. U tom smislu su dogovorene i  konkretne zajedničke aktivnosti u narednom periodu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*