Preminuo glumac Milorad Mandić Manda

Nakon što mu je danas pozlilo na sceni tokom izvođenja predstave, glumac Milorad Mandić Manda je iznenada preminuo u 56. godini.

Na pretpremijeri dječije predstave “Petar Pan” pozorišta “Boško Buha”, koja se igra u Ustanovi kulture “Vuk Stefanović Karadžić”, glumac Milorad Mandić se srušio na sceni, a nedugo nakon toga je preminuo.

Milorad Mandić Manda se rodio u Beogradu 3. Maja 1961. godine.

Diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Nakon diplomiranja je postao član beogradskog dječijeg pozorišta „Boško Buha“. Godine 1989. je snimio više od 270 epizoda emisije „Bajka za laku noć“ koje su se emitovale na nacionalnoj televiziji.

Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za djecu „S one strane duge“, što ga je uz Branka Kockicu, učinilo jednim od najpopularnijih dječijih glumaca i zabavljača.

Od 1995. je vodio emisiju „Više od igre“ na RTV Pink.

Milorad Mandić je igrao u brojnim srpskim filmovima. Najzapaženija uloga mu je u filmu Srđana Dragojevića „Lepa sela lepo gore“.

Bio je voditelj kviza „Uzmi ili ostavi“, koji se prikazivao na televiziji B92, a vodio je i kviz „Ja volim Srbiju“, koji se prikazivao na Prvoj srpskoj televiziji. Trenutno vodi kviz „Kolo Sreće“ na Hepiju.

Vrijeme i mjesto sahrane biće naknadno objavljeni.

(B92)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*