Labirint proslavio svoj prvi rođendan

Trening kuća za mlade “Labirint” Tuzla proslavila je svoj prvi rođendan.

Koordinatorica Labirinta, Sanela Karić je okupljenim volonterima i volonterkama Osmijeha, predstavnicima Fondacije tuzlanske zajednice, kao i prijateljima iz švedske partnerske organizacije “Unga Ornar” prezentovala sve dostignute ciljeve i postignute uspjehe iz proteklog perioda.

Više od 42.000 KM uloženo je u eksterijer i enterijer samog Labirinta. Od tog novca osposobljena je multimedijalna trening sala “Osman Hasić” u kojoj svi korisnici trening kuće mogu koristiti svu savremenu tehnologiju za svoje edukativne aktivnosti. Značajna sredstva su uložena i u spavaone, kuhinju i trpezariju, ali i u eksterijer trening kuće. “Sve je u bojama Labirinta, na svakom koraku vas prati naš simbol – rubikova kocka, i što moram istaknuti, kuća odiše domaćinskom atmosferom, dobrodošlicom za sve naše goste”, ponosno ističe Sanela.

Najljepša stvar od svega je, navodi koordinatorica Sanela, što je Organizacija “Osmijeh za Osmijeh” već počela ubirati plodove rada ove trening kuće. “Plodovi se ogledaju u simboličnoj zaradi od koje će se nastaviti finansirati programske aktivnosti Osmijeha u narednom periodu, a koje se implementiraju u naših deset sekcija u kojima radimo sa djecom i mladma”, dodaje Asja Dizdarević, predsjednica Organizacije “Osmijeh za Osmijeh”. Bitno je naglasiti da je na stotine mladih minimalno jednom boravilo u trening kući koristeći neke od resursa koje Labirint nudi svima koji ga posjete.

U proteklih godinu dana rađeno je na brendiranju i prepoznatljivosti samog Labirinta, ali i na jačanju odnosa između ove dvije organizacije i Osnovne škole “Simin Han”. Prva godina je već iza nas, mnogo toga je urađeno, a mnogo više je u budućnosti planirano za odraditi. “Nema odustajanja, niti povlačenja! Previše smo se zaljubili u ovu priču, da bismo odustali od nje. Pustite nas da vas još iznenađujemo”, kazala je koordinatorica po završetku svoje prezentacije, nakon koje je upriličena svečana večera.

(RTV7/Osmijeh.org)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*