Donacija knjiga za Gradsku biblioteku „Alija Isaković“ iz Gradačca

Direktor Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla, dr.sc. Edin Jahić, donirao je u ime ove ustanove 80 novih naslova Gradskoj biblioteci “Alija Isaković” iz Gradačca. Donaciju je u ime gradačačke biblioteke preuzeo njen direktor gospodin Alen Mulić, koji se ovom prilikom zahvalio,  iskazavši svoje vjerovanje da će nove knjige koristiti njihovim čitaocima.

 

–        Ovaj gest darivanja predstavlja lijepu i impozantnu aktivnost. Ovim činom ćemo obogatiti našu biblioteku sa fondom knjiga. Naši studenti će sada imati veći pristup stručnoj literaturi, kao i ostali korisnici moći će uživati u novim naslovima lijepe književnosti, kazao je gospodin Mulić.

 

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti darivanja knjiga koju tuzlanska biblioteka organizuje za druge gradske biblioteke, kako bi što više korisnicima omogućili pristup i uživanje u novim naslovima ali i olakšali studentima u procesu učenja i sticanja novih znanja. Na popisu doniranih knjiga nalaze se naslovi iz različitih oblasti iz područja književnosti, beletristika te stručna literatura.

 

–        Cilj nam je da ovakvim donacijama ojačamo i obogatimo fond i drugih biblioteka. Vjerujem da su knjige došle u prave ruke i da će biti upotrebljene u najbolje moguće svrhe. Naša bilioteka će svakako i u daljem periodu nastaviti praktikovati ovakav vid aktivnosti, ali i očuvanju kontinuiteta saradnje sa drugim kulturnim ustanovama kao što je to i do sada bila naša praksa, kazao je direktor Jahić.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*