Tuzlaci se odazvali pozivu za pomoć azilu za pse

Udruženje za zaštitu životinja “Nirina” iz Tuzle pozvalo je danas građane da posjete azil za pse, i da dobrovoljnim prilozima, hranom i drugim potrepštinama, pomognu opstanku ugroženih životinja i samog Udruženja.

Azil za pse kojim rukovodi ovo Udruženje, posljednjih mjeseci je u teškoj situaciji, prvenstveno zbog nedostatka hrane za 713 pasa za koliko se trenutno skrbe. S toga su se odlučili za poziv građanima, koji su u mogućnosti pomoći na bilo koji način, ili da daju malo pažnje psima. Kako nam je kazala Aldina Sejranić predstavnica Udruženja zadovoljni su odzivom sugrađana, a da su vremenske prilike dozvolile broj bi bio i veći.

„Pozvali smo građane da nam pomognu koliko oni mogu, da ljudi vide da ovi psi nisu zaboravljeni i da postoje oni koji se brinu o njima, i da nisu strašni. Imali smo sastanak sa gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem, koji nam je obećao pomoć u svim svojim kapacitetima, i nadamo se da će se to ispuniti u narednom periodu“, kazala je Aldina Sejranić.

Dnevne potrebe azila za pse su 180 kg hrane dnevno, za šta je potrebno oko 9.000 KM. Iz Udruženje za zaštitu životinja “Nirina” pozivaju sve građane da ukoliko su u mogućnosti pomognu, ili da dođu da se druže sa psima kojima je neophodna ljudska pažnja.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*