Na Vijeću ministara Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u BiH

Vijeće ministara BiH razmatrat će u ponedjeljak Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u BiH, čiji je predlagač Ministarstvo civilnih poslova.

Dnevnim redom za sutrašnju sjednicu predviđen je, između ostalog, i Nacrt odluke o prihvaćanju povećanja kvote Bosne i Hercegovine u Međunarodnom monetarnom fondu predlagača Ministarstva financija i trezora, kao i Godišnje izvješće iz oblasti poljoprivrede, ishrane i ruralnog razvoja za BiH za 2015. godinu Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Planirano je i razmatranje Informacije o participaciji Bosne i Hercegovine u projektu formiranja, opremanja i obučavanja Zajedničke regionalne jedinice za odgovor u katastrofama u slučaju poplava kroz inicijativu za prevenciju i pripravnost za katastrofe jugoistočne Europe čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti, Prijedlog pravilnika o standardima funkcioniranja i drugim pitanjima značajnim za rad Imigracijskog centra predlagača Ministarstva sigurnosti, kao i Prijedlog pravilnika o izmjeni Pravilnika o cijeni osobnih dokumenata predlagača Ministarstva civilnih poslova.

Za sutrašnju sjednicu Vijeća ministara BiH dnevnim redom planirane su ukupno 32 tačke.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*